PROFESSIONELL ORGANISATÖR

Organisatör i hemmet är en enorm hjälp om du vill få en enklare vardag som flyter på utan distraktioner.

organisator3-smpl

HJÄLP PÅ PLATS

Det är du, familj, dina behov, din situation och vardag som styr och vi ser till att du får den hjälp du behöver.

HJÄLP PÅ PLATS

Det är du, familj, dina behov, din situation och vardag som styr och vi ser till att du får den hjälp du behöver.

 • Rensa saker, kläder och dokument
 • Skapa ordning på saker, dokument och filer (med eller utan din närvaro)
 • Packa upp och skapa ordning efter en flytt
 • Få en struktur som fungerar och förenklar din vardag
 • Stöttning och rådgivning
Pris-organisator-smpl

PRIS

En organisatör kostar 600kr per timme efter RUT* (720kr innan RUT). Minsta beställning är 6 timmar

PRIS

En organisatör kostar 600kr per timme efter RUT* (720kr innan RUT).
Minsta beställning är 6 timmar

 • Framkörningsavgift är 45 kr per mil där Smpl utgår ifrån (Alvik, Bromma)
 • Minst antal timmar är 6 timmar per kund.
 • Normal arbetstid är måndag-fredag kl 07:00 – 18:00. Vill du ha hjälp kvällar och helger är timpriset 50 procent högre.
 • * 1/3 av totala summan kan Smpl dra av för RUT då vi även städar (plockar ur och dammsuger och torkar av hyllor och skåp) under vårt besök.
Pris-organisator-smpl

TID

Hur lång tid det tar beror på antalet saker, yta, vad som ska rensas och organiseras och hur många som är med och hjälper till.

TID

Hur lång tid det tar beror på antalet saker, yta, vad som ska rensas och organiseras och hur många som är med och hjälper till.

 • Generellt tar papper mer tid än saker.
 • En normalstor garderob tar ca 2 timmar
 • Ett proppfyllt normalstort förråd tar ca 4 timmar.
 • Ett skrivbord ca 1,5 timme
 • En bokhylla (1 meter i bredd) ca 1,5 timme
>> Boka organisatör

FÖRE- OCH EFTERBILDER

skap-organisator-uppdrag-fore-smpl
skap-organisator-uppdrag-efter-smpl
Ordning-allrum-organisator-efter-smpl

KUNDBERÄTTELSE

Hösten 2015 så stod vi inför en flytt till lägenhet. Vi hade bott i radhus med fyra våningar i över 20 år. Två av tre döttrar hade flugit ur boet men på något vis hade antalet saker inte minskat, snarare tvärtom. Det var som att tomrummen fyllts med saker som vi inte orkat rensa ut.
Vi visste inte var vi skulle börja när radhuset skulle rensas, tömmas, stylas och säljas. Jag insåg att vi behövde professionell hjälp. Vi tar hjälp av yrkesmän när det gäller el, vvs, målning och behövde nu styla huset – varför inte ta hjälp med att rensa upp röran?

Jag googlade och hittade en ”Ordningsguide”. Tyvärr i Göteborg. Men hon rekommenderade Brita, som visade sig bo ett par kvarter bort från oss!

Britas hjälp har verkligen varit ovärderlig! Så vad är det då som varit så bra?
• Konkret struktur med upplägg och lappar
• Lugn och metodisk (och finkänsligt sätt att påpeka att saker var sjabbiga eller kanske inte passade, vilket oftast stämde!)
• Proffsig bedömning ”att två timmar räcker”, i början var jag nästan slut efteråt. Visste inte att saker, och beslut om saker, kunde vara så utmattande.
• Vänlig, handfast vägledning, vilket underlättade enormt” (”Använder ni den ofta?” ”Någon annan kanske kan bli glad över den?” ”Det kanske räcker med 15 kökshanddukar?”)
• Med tiden orkade vi fortsätta på egen hand eftersom Brita ”satt igång oss”. Vi blev verkligen snabbare och snabbare.
• Dessutom en bonus med Britas humor OCH den värmländska dialekten, kändes lite som att vara med Anna i ”Solsidan”. Samma underfundiga humor …
Med Britas hjälp strukturerades utrensningen under hösten och vi fick ihop tydliga högar för försäljning på Blocket, ge till Stadsmission och liknande organisationer, ge till barn, köra till återvinningen samt laga, tvätta och packa med i flytt. Brita visade smarta förvaringslösningar och snygga arkiv och hade även goda råd om flyttfirmor och packning.
Flyttdagen blev ändå rörig. Under total kaoskänsla och oro över hissen såg vi våra saker bäras in och ställas på tokiga ställen. Saker som var rätt i radhuset. Men blev fel i lägenheten.
Eftersom jag kände mig trygg med Britas proffsiga hjälp så bokade jag även Brita till organiserad uppackning och iordningställande. Allt gick över förväntan, mycket tack vare att vi hade rensat innan flytt. 100 flyttlådor tömdes inom en vecka och saker placerades i stort sett på rätt plats från början. Jag som inte lagar mat hade stor hjälp av Britas bakgrund som kock (de är välorganiserade!) när köks-sakerna skulle packas upp.
Och när det gällde att få ordning och överblick över resten så visste Brita nästan bättre än jag vad som passade var. Nu ligger verktyg på ett bra ställe, sladdar, lampor och el samlat i en kökslåda. Make, dotter och jag har varsin låda i köket i stället för att allas saker flyter runt överallt. Tydlig ordning i garderober, sopskåp, städskåp, badrumsskåp − i alla skåp och lådor! Livet är så mycket enklare. Och jag har äntligen fått ro till att läsa och skriva.

Tack igen Brita!

Stockholm, 27 april 2016

Maja Björklöv

HJÄLP I ARBETET

Vi hjälper även företag och medarbetare med att skapa en struktur och ordning som organisatör.

>> Läs mer

%d bloggare gillar detta: