Att organisera garderob är en viktigt del för att få vardagen att flyta på.

Organisera garderob

Garderoben är det ställe i hemmet som vi använder mest frekvent och då gäller det att den fungerar.

Innan du köper inredning behöver du planera utrymmet.

5 tips för att planera utrymmet

  1. Rensa dina kläder innan du inreder din garderob. Då vet du vad/vilken typ av kläder du ska ha kvar och vilken typ av inredning du behöver (hyllor, hängare, krokar etc.)
  2. Mät utrymmet du ska inreda
  3. Besluta dig för vilken stil du vill ha på inredningen, vitt, trä (vilken typ av trä), stål, plast etc. Välj den inredning som du älskar, det gör det lättare att hålla ordning.
  4. Undvik fria ytor som gör det enkelt att lägga ifrån dig småsaker, smycken och kläder. Fria ytor ökar risken för oordning.
  5. Ta hjälp av ett proffs om du blir osäker.

Det finns många företag som erbjuder inredning här följer några med exempel på stil (bilder är lånade från respektive företag):

Garderobsinredning från Elfa

Den svenska förvaringsinnovatören och ingenjören Arne Lydmar grundade verksamheten i slutet av 1940-talet.
Elfa är känt för förstklassig funktionalitet i kombination med modern design och hög kvalitet i tre kategorier: hyll-, back- och måttanpassade skjutdörrar. Alla tre lösningarna kan kombineras och anpassas för den optimala förvaringen – var du vill. >> Till Elfa

Garderobsinredning-elfa-skjutdorr-smpl

Garderobsinredning-elfa-smpl

Garderobsinredning LUMI

Lumi finns inte bara på nätet utan har även utställningar hos återförsäljare på många platser i landet där du kan se och uppleva deras inredningsprodukter och förvaringslösningar. Här kan du söka återförsäljare.
Återförsäljaren hjälper dig gärna att planera din garderobsinredning med hjälp av ett praktiskt datorprogram. På så sätt blir det enklare för dig att hitta lösningen som passar dig bäst.

>> Till Lumi

Garderobsinredning-lumi-bas-grant-Smpl

Garderobsinredning-lumi-bas-filippa-smpl

Garderobsinredning från IKEA

IKEA har garderober och inredning i många olika stilar. Innan du beger dig till varuhuset är det bra att mäta väggen eller garderoben så att du får med dig en inredning som passar.

>> IKEAS utbud av garderober