Organisera hemma – tips

Att ge tips och råd ingår som en del av vår service till våra kunder och följare. Det kan vara tips och råd inom allt som har med ordning och reda att göra, både i hemmet och på företaget.

En del finns samlat här på sidan, mer ingående och detaljerade tips och råd hittar du i bloggen på keepit.smpl.nu.

Råden som finns här är generella och behöver anpassas utifrån din/er vardag och ditt/ert boende. Det du/ni kan tänka på när du/ni gör om ditt hem eller ordning är att det ska fungera i din/er vardag och du/ni ska inte känna frustration eller irritation.

Tänk på att det inte bara är de vuxna som ska underhålla, plocka undan, rensa och skapa ordning i hemmet. Att involvera familjen i att skapa ordningen eller hitta rätt förvaring är ett bra sätt att att få fler idéer på hur det ska göras och få hjälp med att göra det. Barnen tycker ofta det är roligt att få hjälpa till. När de hjälper till lär de sig hur det går till och de har med sig erfarenheten in i framtiden.

En bra start är att sätta sig ner och ha ett familjemöte om vad som behöver göras och vem som gör vad. Att berätta hur man känner är ett bra sätt att skapa förståelse för varför det behöver göras (en förändring). Skriv ner det ni beslutar om och när det ska vara klart och sätt upp det väl synligt i hemmet.

När du/ni har skapat en ordning eller fixat en förvaring är det viktigt att du/ni följer upp och gör justeringar om det behövs. Uppföljningen är viktig för att du ska få en ordning som håller sig över tid. Uppföljning är speciellt viktig om du/ni befinner er i förändring, till exempel nytt jobb, ett nytt hem eller tillökning i familjen.

Lycka till med att skapa en ordning som du/ni trivs med!

Vill du komma i kontakt med Smpl? Här hittar du våra kontaktuppgifter.